24-06-07

Sportdag "Gordel voor scholen"

Op uitstapOp donderdag 21 juni trokken we met ons klasje naar Tervuren voor een sportdag, georganiseerd door BLOSO, "Gordel voor scholen".

Het was een hele leuke dag, boordevol leuke verrassingen.

Om 8u30 vertrokken we met de bus richting Tervuren.
Een grote bus, voor ons klasje alleen, want de kleuters van Zavelberg gingen niet mee. Gezellig, zo onder ons.
Meester Thierry ging mee om ons te begeleiden.

We kwamen toe aan het prachtige domein, maar zagen al snel dat we daar niet alleen waren. Massa’s kinderen bij elkaar. We moesten dus goed bij elkaar blijven. Ieder kindje kreeg een kaartje met de gegevens van de juf, en een sjaaltje van de school. Zo voelden we ons al een heel stuk veiliger.

’s Ochtends namen we deel aan de kabouterwandeling
van 4km.

BallonnenclownVoordat we het bos instapten, kwamen we eerst een clown tegen. Die maakte mooie ballonfiguren voor ons. Wie kon raden wat het was, kreeg de ballon.
Gil kreeg een hondje, Barbara een papegaai en Marie een zwaard.

kabouter SlimTijdens de wandeling kwamen we verschillende kabouters tegen. De eerste was kabouter Slim. We moesten eerst een paar vraagjes beantwoorden, alvorens we het bos in mochten gaan. Hij vertelde ons ook dat alle kabouters de avond voordien een toverdrankje dronken, om voor één keer groot te worden. Ze waren immers
bang dat wij hen plat zouden trappen. Een slim idee van
kabouter Slim hè. Even later kwamen we kabouter Fien tegen.
Ze had een verrassing voor ons. Een kadootje! Samen maakten
we het pakje open en ontdekten “kaboutermutsen”!
Ieder kindje kreeg er één. Nu leken we echte kabouter-mensen…

kabouterkindjesVerder kwamen we kabouter Puzzel, kabouter Klus, kabouter Blind, kabouter Dans, en nog heel veel andere kabouters tegen… Telkens kregen de kleuters een opdracht. Zo stapten we zonder problemen de 4 km doorheen het kabouterbos.
’s Middags aten we ons lunchpakket op in het bos.

In de namiddag was er tijd voor een heleboel keuze-activiteiten.

Een heel plein boordevol springkastelen, grime, pony’s, danssessies, … Te veel om op te sommen! Eerst namen wij deel aan de afrikaanse dansles. Het was een erg grappige sessie. Vooral toen meester Thierry en Juf Marijke in het midden van de kring moesten dansen, moesten de kleuters erg lachen.

Nadien kregen de kleuters de kans om Djembé te spelen. Een leuke ervaring. Vooral omdat we in de klas vorige week djembé gespeeld hadden, maar dan wel op onze stoelen… Nu kregen we de kans om het echt te proberen.

moe
Daarnaast speelden we op verschillend springkastelen, …
De kleuters amuseerden zich rot! We moesten natuurlijk keuzes maken,
want we hadden niet de tijd om alles te doen. Bovendien was er op sommige plaatsen veel file. Bijvoorbeeld bij de pony’s. Dat vonden we wel jammer hoor.

Elke kleuter kreeg een gratis fruitsapje.
De kinderen werden dus echt een hele dag verwend!

Als afsluiter was er een optreden van Ellen. De kleuters konden zich voor een laatste keer eens goed uitleven. Ze dansten, sprongen, zongen, …
Toen was het tijd om naar huis te gaan…

Na een vermoeiende, maar zeer leuke dag!

17:19 Gepost door Juf Marijke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Djembé Arthur speelt nu veel op z'n djembé. Hij is al enkele keren op de stoep gaan zitten met een leeg potje voor de centjes en na een half uur komt hij terug binnen, teleurgesteld dat er niemand voorbij komt of omdat de enige passant niets geeft ... DANK VOOR DEZE FIJNE DAG !

Gepost door: mama van Arthur | 25-06-07

De commentaren zijn gesloten.