16-05-07

Schoolreis

VriendjesVandaag zijn we op schoolreis geweest samen met de kleuters van
de 1ste en de 2de kleuterklas. Met zo'n 75 vriendjes trokken we er op uit naar

ballonneke2


Speelstad
.

ballonneke
Dit is het grootste binnenpretpark in België. Met maar liefst 4.000 m2 echte indoor kermis en 1.000 m2 buitenspeeltuin met witzand.

Met twee bussen - vol enthousiaste kleuters - reden we richting Wechelderzande. Regelmatig kregen we de vraag: "Juf... is't nog ver?"
Ze keken er echt naar uit! Anna was vorige nacht al wakker om 3u! Ze was erg nerveus om op schoolreis te mogen gaan. Gelukkig was ze toch uitgeslapen ;)

De kleuters waren onder de indruk toen we toekwamen in Speelstad.
Zoveel leuks om te spelen!

SchommelenIn de voormiddag gingen we eerst naar Toverstad. We hadden het domein voor ons alleen, dus we voelden ons de koning te rijk in het sprookjesbos waar de sprookjes echt tot leven komen van o.a. Roodkapje en de boze wolf, Assepoester, Klein Duimpje, Hans en Grietje, Sneeuwwitje, de Gelaarsde Kat, Doornroosje, Joepie de sprekende kabouter, Peter Pan, Pinnokio, Robin Hood, enz...

dinosaurusEr was ook het Oliver Twist dorp, piraten, elfjes, dinosaurussen, kabouters, ...

Dit in een prachtig bos met mooi aangelegde bospadjes...


damhertje

Bovendien was er ook een groot dierenpark met geitjes, konijntjes, damhertjes, ...

Daarnaast konden de kleuters ravotten in de prachtige buitenspeeltuin in wit zand.

We beleefden er echt veel plezier!

's Middags verzamelden we in Speelstad om onze boterhammetjes op te eten. Iedereen had een reuze-honger van al dat spelen.
Nadien was het tijd voor de schattenjacht.Jammer genoeg werden de schatten niet door onze kleuters gevonden, maar waren de grote kinderen van een andere school de gelukkigen. Maar niemand liet het aan zijn/haar hartje komen hoor. Onze kleuters hadden immers alleen maar oog voor de indrukwekkende speelmogelijkheden van Speelstad.

Op het springkasteel

En het was de moeite hoor! Een ongelooflijk grote klim- en klauterkooi met alle denkbare speeltoestellen ingewerkt, verschillende luchtkastelen, botsauto's, verschillende draaimolens, vliegmolen, een groot kasteel
"Het leeuwenkamp", 100.000 balletjes verdeeld over 4 reuze ballenbaden, een griezelig spookhuis, een heus lunapark, spelcomputers, een schommelboot, hangbruggen, kinderdisco, railway, luna-loop, sky-dive, disco-twister, ...

We hadden echt geen tijd om ons te vervelen!

Om 13u30 werden we weer aan tafel geroepen om te smullen van een heerlijk ijsje. Mmmm... Jammie :)

En even later werden de kleuters één voor één geschminkt door een goed getrainde schminkster. Elke kleuter koos wat hij/zij zelf mooi vond. En ze zagen er allen prachtig uit hè!

Anna
Veel tijd restte ons niet meer ... we moesten immers snel terug naar de bus.
Het begon net te regenen, maar gelukkig hadden we toch een prachtige dag achter de rug.

Moe

Vele kleuters lagen uitgeteld te slapen op de bus, terwijl anderen dan weer niet moe te krijgen waren ...Een beetje later dan voorzien kwamen we tenslotte aan op school na een echte topdag!

00:18 Gepost door Juf Marijke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

amaai, wat een plezier - dank aan alle juffen voor de heuse organisatie en deze fijne dag voor onze kleuters !

Gepost door: dankjewel | 19-05-07

De commentaren zijn gesloten.