14-05-07

Moederdag...

Gisteren, zondag 13 mei 2007 was het moederdag.

verbodsbord-mamaZoals vele mama's wel zullen verwacht hebben, hebben we in de klas een cadeautje in elkaar geknutseld voor moederdag. Daarom werd de klas een tijdje verboden toegang voor alle mama's van de kindjes van ons klasje.

De toegang werd noodgewongen verboden voor de mama's om het cadeautje "geheim" te houden. De kinderen vonden het alvast spannend om zo geheimzinnig te doen. Voor de mama's was de spanning vast te snijden. Vooral voor de mama van Nena - Juf Sabine - was het extra moeilijk. Niet in ons klasje binnenkomen, dat was niet evident. Ook voor ons was het niet steeds makkelijk om het cadeautje en het liedje voor haar geheim te houden. Bijna werden de kleuters betrapt toen ze het moederdagliedje begonnen te zingen in de gang. Gelukkig deed ze snel haar handen voor haar oren en riep Nena de anderen tot stilte...

Vrijdagavond namen de kleuters de cadeautjes - waaraan ze flink gewerkt hadden - mee naar huis. En nee, mama mocht het nog niet opendoen! Ze moest immers wachten tot moederdag. De kleuters bedachten in de klas reeds waar ze het cadeautje konden verstoppen. Sommigen hadden echt goede ideetjes. Achter het nachtkastje, onder bed, in de speelgoedkast, onder de tafel, zelfs in de badkamer ...

Gisteren mochten ze eindelijk hun mama verrassen.

En vandaag vertelden ze honderduit over mama's dag:

* Willem vertelde dat zijn verstopplaats even werd ontdekt door mama, maar gelukkig kon hij het pakje snel genoeg op een andere plaats verstoppen zodat ze het toch niet zag.

* Nena maakte haar mama het hele weekend wijs dat ze helemaal niets geknutseld had voor haar. Tot mama Sabine gisteren wakker gemaakt werd door haar kapoen, met cadeau en kaartje natuurlijk!

* Manon Charlier en Lora verrasten mama samen met zusje Lola.
Haar mama schreef in het boekje van Lora dat ze erg blij en fier was.
Maar papa was een beetje jaloers... Tja, nog even geduld papa's!

* en nog heel veel meer verhalen ...

Hopelijk hebben de mama's heel erg van hun dagje kunnen genieten en waren ze blij verrast met hun cadeau.

20:43 Gepost door Juf Marijke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

ja, het was leuk dat ze hun liedje zo goed kenden en al zo flink hun best deden om alles geheim te houden - het cadeautje is heel mooi en zeer praktisch - het hangt in de keuken en wordt al goed gebruikt!

Gepost door: moederken | 14-05-07

verboden toegang en wij maar denken dat dit verbodsteken alleen maar voor de mama van Manon Sw. bedoeld was ...

Gepost door: plagertje | 15-05-07

Hihi.

Tja, de kleuters vonden ook al dat de mama op de prent erg op de mama van Manon S. leek :-)

Puur toeval hoor...

Gepost door: Juf Marijke | 15-05-07

Wel wel wel wat is dat geval met mijn foto?
Ik weet weer van niets... ja Manon was vorige week in Tunesië met oma en opa... ik heb dus niets gezien van dat verbodteken....

Gepost door: Mama Manon S | 16-05-07

Beste Mama van Manon, kijk eens goed naar het verbodsteken onder de rubriek "moederdag" : die hing in het groot op de klasdeur ... snap je ?

Gepost door: plagertje2 | 19-05-07

De commentaren zijn gesloten.