14-03-07

De boerderij

Deze week werken we in de klas rond het thema "De boerderij". De kleuters brachten enthousiast hun dierenknuffels (met hopen) mee naar school. Samen bouwden we stallen en hokken voor de boerderijdiertjes. Er zitten enkele grappige knuffels bij hoor.
Een nabootsende eend, een dansende eend, ... Zelfs een olifant!

Quote --> Hadaya: ...want in Afrika zijn er olifanten op de boerderij...

En gelijk heeft ze! Gelukkig heeft juf een leuk verhaaltje over een olifant op een boerderij. Daaruit blijkt hoe nuttig hij er wel kan zijn!

Vandaag maakten we kennis met een echt boerderijdier, namelijk de kip van juf Veerle. In een grote kooi kwam ze mee naar school.
De peutertjes waren heel erg onder de indruk, maar ook wij waren geïnteresseerd. Gelukkig mochten we een kijkje gaan nemen :-)

kip

Deze namiddag gingen een aantal kleuters op stap naar de kinderboerderij. Hopelijk hebben ze veel plezier gemaakt.
Maar ik hoor er morgen waarschijnlijk meer over. Foto's hiervan zijn altijd welkom! Via onze populaire mailbox kreeg ik alvast een toepasselijk versje:

Ben je een koe,
dan roep je boe!
Ben je een paard
zwaai met je staart.
Ben je een haan,
dan kukel je voortaan.
Ben je een geit,
dan bèèè je altijd.
Zo doen de dieren,
met hun dieren-manieren.


--> Met dank aan de mama van Manon S.

22:29 Gepost door Juf Marijke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

de kip en de haan Arthur vertelde me gisteren dat het niet de kip is die kakelt maar wel de haan. Wat doet de kip dan wel ?
"Moeder kip loopt in het hok, pikt er al zijn graantjes op, kakelt lui, kakelt blij, zet zich neer en legt een ei ..." dit zou Vlaams zijn volgens Arthur maar geen AN (Algemeen Nederlands). Is dit een raadsel?
Groetjes, mama van Arthur

Gepost door: heidi | 15-03-07

De kip kakelt inderdaad, de haan die kraait...
Ik denk dat hij zich vergist heeft ;-)
Hihi...

Gepost door: Juf Marijke | 16-03-07

Ik ga dit versje over de dierenmanieren alvast eens uitproberen. Ik was volop op zoek naar iets leuks waar je volop kan mee spelen. De volgende week zitten geen kindjes meer in mijn klas maar leuke boerderijdieren !!!!

groetjes

Gepost door: juf caroline | 13-04-07

De commentaren zijn gesloten.