29-01-07

Thema: "Mag ik van jou een kusje?"

Vandaag zijn we gestart met een nieuw thema. We werken deze week rond het verhaaltje
"Mag ik van jou een kusje" van Marianne Busser & Ron Schröder.

mag_ik_van_jou_een_kusje

Muis kan na het verkleedfeest niet in slaap komen.
Wie van de gemaskerde dieren was het nou die haar op het feest zo’n heerlijk kusje gaf?

Als egel de volgende dag komt vragen of muis zijn jasje wil repareren, heeft muis geen tijd. Ze wil namelijk bij alle dieren langsgaan om een kusje te vragen. Dan herkent ze de feestkus vast en zeker. Opgewekt gaat muis op pad. Maar het kusje van de pad is te koud, en dat van eekhoorn te nat… als muis honderd kusjes later teleurgesteld thuiskomt, wacht haar een grote verrassing!

Stagiaire Jessica, die een hele week in onze klas aanwezig is, vertelde vandaag het verhaaltje met voorstelling.
Aan de hand van knuffels bracht ze het mooie verhaaltje tot leven. De kleuters keken aandachtig toe en spraken achteraf over eigen ervaringen. Ze voerden een gesprekje over wie ze lief vinden en waarom. Ook kwam aan bod hoe je laat zien dat je iemand lief vindt. Bijvoorbeeld een kusje geven, net als egel deed. Maar durf je het wel te tonen?

Al geruime tijd hoor ik de kleuters vertellen over hun verliefde gevoelens. Bij sommigen veranderd het dagelijks, bij anderen is het al iets serieuzer. Aan de hand van het verhaaltje kunnen de kleuters bepaalde gevoelens herkennen en zich identificeren met de personages.

Meer info: Kleuterverliefdheid

In de loop van de week wordt het verhaaltje op verschillende manieren verteld. Zo kunnen de kleuters de tekst memoriseren,
want op het einde van de week gaan we dramatiseren! De kleuters gaan het verhaal aan de hand van een toneeltje naar voren brengen.

Ik ben alvast nieuwsgierig naar het resultaat!!!

21:07 Gepost door Juf Marijke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.