28-01-07

Ridders en Jonkvrouwen

Op vrijdag 28 januari 2007 sloten we het thema "Ridders & Kastelen" af. Voorzien van paard en wapenschild, galoppeerden de kleuters naar mama en papa toe. Eerder die dag gingen we naar de theatervoorstelling: "De ridder die bang was in het donker". Het was een prachtig poppenspel, dat volledig aansloot bij ons thema.

Ridder08e

Korte inhoud:

Iedere morgen na het ontbijt gaat de kleine ridder William naar de ridderschool. Hoewel hij veel liever helemaal boven in zijn boom zit. Van daaruit kan hij alles goed zien. Ook het mooie kasteel daarboven op de berg, waar prinses Silvia woont. Met haar zou hij graag willen spelen maar dat mag niet. Daarom zien ze elkaar enkel 's nachts. Alleen is William bang in het donker.

In deze solovoorstelling wordt er met tafelpoppen, handpoppen en objecten gespeeld. Met het openen van enkele conservenblikken ontstaat het decor en het verhaal. Een verhaal over angst, over grote en kleine geheimen en over echte vriendschap. Theater Wortel brengt hiermee een vrolijke, gevoelige maar vooral een sterk visuele voorstelling voor ridders en prinsessen van 3 tot 10 jaar.


Jonkvrouw Jasmine

Twee weken lang genoten de kleuters ervan om kastelen te bouwen en zich in te leven in ridders en jonkvrouwen. Tijdens de tweede week gingen we op zoek naar een schat! Aan de hand van allerlei opdrachten, die we kregen van ridder Rikki, verzamelden we de 4 delen van de schatkaart. We speelden allerlei taalspelletjes en voerden alle opdrachten correct uit. Vrijdagnamiddag gingen we samen op zoek naar de kikkerprins. Want die verborg de schat! Syriane vond de schat als eerste! Een blauw schatkistje gevuld met snoepjes en medailles van Ridder Rikki. Een mooie afsluiter... Nu is het weer tijd voor iets nieuws!

kikkerprinsje

20:55 Gepost door Juf Marijke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ridder Jasmine Dag juf Marijke
Wij hebben vorig weekend het verhaal over ridders en jonkvrouwen verder gespeeld thuis. En plezant dat het was.
Ridder Jasmine heeft de jonkvrouw (mama) met haar paard en schild verlost van de draak (papa).
Zoals je kan lezen vervelen mama en papa zich ook niet na een weekje school.
Tot mails
Jasmine, mama Marleen en papa Farid

Gepost door: Marleen De Ridder | 04-02-07

Re: ridder Jasmine Hihi... ik kan het mij al voorstellen :-)

Gepost door: Juf Marijke | 04-02-07

Een kleine vraag Hej juf Marijke. Ik ben een 1ste jaarsstudente aan de opleiding kleuteronderwijs. Binnekort moet ik mijn eerste activiteit geven, dat draait rond ridders en kastelen. Heeft u eventueel ideetjes/voorbereidingen op papier staan? Ik heb natuurlijk ook ideetjes, maar vindt het altijd zo spannend als eerste keer, en wil dit natuurlijk goed doen. Ik zou ook graag het boek ridder rikki willen voorlezen, maar ik weet niet welke actviteiten ik hier rond kan doen.
Zou je mij kunnen mailen ofzo?
Met vriendelijke groeten

Gepost door: Elke | 08-02-07

Hallo, ik ben een 2de jaars studende kleuteronderwijzeres. De week na de paasvakantie ga ik een thema uitwerken, ridders en kastelen. Hebt u misschien lesideeen? of suggesties of weet u misschien waar ik aan materiaal kan geraken. Alvast bedankt

Gepost door: Brauns Kristien | 15-03-07

De commentaren zijn gesloten.